Discrete en snelle levering

Weg met die luiers! Oopsie Heroes helpt uw kleuter zindelijk worden

Weg met die luiers! Oopsie Heroes helpt uw kleuter zindelijk worden
Op 3 oktober kopte De Standaard “Je kunt niet alle kinderen even snel droog krijgen” naar aanleiding van het Vlaamse regeerakkoord omtrent de zindelijkheidstraining van kleuters. Deze zegt dat het aandeel zindelijke kleuters moet stijgen om de kwaliteit in het kleuteronderwijs te verhogen. Het is aan de ouders om hier een extra inspanning te leveren zodat leerkrachten in de kleuterklassen minder belast worden en zich meer kunnen focussen op andere leerprocessen.

Kinderen worden steeds later zindelijk
Uit een recent onderzoek van de UAntwerpen blijkt dat kinderen steeds later zindelijk worden. Nu is maar één op vijf Vlaamse 2,5-jarigen droog, terwijl dat een halve eeuw geleden nog negen op de tien was. De oorzaken zijn hier veelzijdig: de pampers worden steeds beter, ouders weten niet wanneer ze juist moeten starten met een zindelijkheidstraining, de rijpingssignalen van de kinderen worden niet altijd opgepikt door de ouders, enzovoort. Zindelijk worden is immers een natuurlijk rijpingsproces dat elk kind op zijn eigen tempo doormaakt, al blijft het ook een leerproces. Er zijn dan ook tal van praktische ‘tips & tricks’ om je kind daarin te ondersteunen. Zo heb je het Plaspoort van Kind en Gezin en de alom gekende plaswekker om bedplassen af te leren.
Oopsie Heroes houdt uw kind ook ‘s nachts droog
Oopsie Heroes plaswekker
 
Je kind zindelijk maken is niet altijd even gemakkelijk. Sommige kinderen zijn er snel mee weg, bij anderen duurt het al eens wat langer. Dat geldt ook voor bedplassen. Voor de kinderen die ‘s nachts maar niet droog geraken, is er de plaswekker. Een plaswekker bestaat vaak uit een speciaal broekje met een sensor die detecteert wanneer uw kind per ongeluk begint te plassen. De sensor activeert de wekker waarmee uw kind wordt gewekt zodat hij zelf naar de wc kan gaan. Na enkele weken zal uw kind zelf kunnen aanvoelen wanneer het moet plassen en wordt hij wakker voor het te laat is. De plaswekker van Oopsie Heroes werkt op een gelijkaardige manier, maar dan beter! 

De Oopsie Heroes plaswekker bestaat uit een aparte sensor die aan de slip of pyjama van uw kind kan worden vastgemaakt die detecteert wanneer uw kind een ongelukje of “Oopsie moment” heeft. De sensor is geconnecteerd met de Oopsie Heroes App op uw smartphone en wekt uw kind. De app houdt bij wanneer uw kind gewekt wordt en vindt patronen zodat u ook zelf uw kind beter kunt helpen. Oopsie Heroes traint de hersenen van uw kind om de blaassignalen te herkennen. Na verloop van tijd leert het kind deze signalen te herkennen en zelfstandig te ontwaken. Binnen zes tot twaalf weken na het gebruik van Oopsie Heroes is uw kind vrij van nachtelijke ongevallen. Weg met die luiers!

Overtuigd van de Oopsie Heroes? Koop hem dan nu in onze webshop!