Discrete en snelle levering

Wat is radicale prostatectomie?

Wat is radicale prostatectomie?
Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. De behandeling ervan varieert, maar wanneer er geen uitzaaiingen zijn, is het mogelijk dat men de prostaat volledig verwijdert. Dit noemen we een radicale prostatectomie.

Bij een radicale prostatectomie worden prostaat, prostaatkapsel en de zaadblaasjes verwijderd. De blaasuitgang wordt vervolgens opnieuw gereconstrueerd en op de plasbuis gehecht. Indien nodig zullen ook de lymfeklieren in het kleine bekken worden verwijderd.
Na een operatie aan de prostaat of radicale prostatectomie kun je last krijgen van (tijdelijk) urineverlies. Gelukkig bestaan er hulpmiddelen die jouw herstel gemakkelijker maken en de urine-incontinentie verhelpen.

De Pacey Cuff: FuturMedi’s comfortabele en duurzame oplossing voor urine-incontinentie bij mannen

De Pacey Cuff is zodanig ontworpen dat het betrouwbaarder, veiliger, maar vooral comfortabeler is dan een traditionele klem. De klem heeft een gebogen bovenkant en een drukkussentje aan de onderkant. De voorgevormde bovenkant van de cuff beschermt de bloedcirculatie door de penis. Dit zorgt ervoor dat het bloed zonder enige beperking door de penis kan blijven stromen. Het drukkussentje aan de onderkant van de Pacey Cuff drukt op de urethra, wat het lekken stopt. In tegenstelling van wat traditionele klemmen doen, stopt de Pacey Cuff het lekken zonder de penis volledig af te klemmen. Daarbovenop zorgt dat drukkussentje ervoor dat het comfortabel blijft.