Discrete en snelle levering

Voedingsadvies bij moeizame stoelgang

Voedingsadvies bij moeizame stoelgang

"Kan je soms moeilijk naar het toilet gaan? Een moeilijke stoelgang wordt vaak veroorzaakt door een fout eetpatroon of een foutieve houding wanneer je naar het toilet gaat. Met deze tips maak je komaf met je stoelgangproblemen. 

Verander je eetpatroon

Eet voldoende vezelrijke producten zoals volkorenbrood, groente en fruit. Drink veel, minimaal twee liter per dag. Te weinig vocht kan leiden tot een harde en droge ontlasting. Bij een vezelrijke voeding is het extra belangrijk om voldoende te drinken.

Tip: een kiwi bevat verschillende soorten vezels. Eet 's morgens een kiwi om de stoelgang op een goed niveau te brengen. Bananen bevatten dan weer veel magnesium, wat de stoelgang kan bemoeilijken.

De juiste zithouding

Naast een aangepast menu, is ook de juiste zithouding van groot belang. Wist je dat je best in een hoek van 35° gaat zitten? Alleen dan komen je darmen in een juiste hoek te liggen. Een juiste zithouding aannemen gaat gemakkelijker wanneer je je voeten op een opstapje zet. De SquatEasy van FuturMedi is een klein opstapje om je voeten op te zetten. Zo heb je geen problemen meer met je stoelgang.Hulp nodig bij de stoelgang? Helpen bovenstaande tips niet? Dan kies je best voor één van deze hulpmiddelen:  Bekijk onze hulpmiddelen voor een vlotte stoelgang"