Discrete en snelle levering

Urineverlies: een algemeen maar gênant neveneffect van hooikoorts dat vrouwen treft en oefeningen die dit kunnen voorkomen

Urineverlies: een algemeen maar gênant neveneffect van hooikoorts dat vrouwen treft en oefeningen die dit kunnen voorkomen
Urineverlies bij niezen is dus een neveneffect van hooikoorts waar maar weinig mensen (durven) over te praten.
Stress urinaire-incontinentie is wanneer urine lekt doordat de blaas onder stress is - zoals bijvoorbeeld bij hoesten en niezen.
Voor vrouwen die last hebben van incontinentie, komt het hooikoortsseizoen, die niezen met zich meebrengt, gepaard met een zekere paniek. 
Het gevolg is in wezen een verlies van blaascontrole veroorzaakt door verzwakte bekkenbodemspieren. 
Incontinentie komt vaker voor bij vrouwen die zijn bevallen en vanwege de ongelooflijke belasting die het op de bekkenbodemspieren legt, maar het kan ook iedereen beïnvloeden of overkomen. Dus vrouwen met verzwakte bekkenbodemspieren die ook last hebben van hooikoorts kunnen het behoorlijk moeilijk krijgen tijdens deze maanden. 
Hemelvaarts-weekend is een heerlijk weekend met zaterdag temperaturen tot 25°C in onze Lage Landen maar stuifmeelkorrels of pollen zijn in deze periode niet weg te denken.

Gelukkig zijn er oefeningen die je kunt doen om je bekkenbodem te versterken en een einde te maken aan incontinentie. Het trainen van je bekkenbodemspieren verhoogt niet alleen je seksleven, het voorkomt ook incontinentie. Tevens helpen bekkenbodemspieroefeningen ook om de ondenkbare - verzakking van de interne organen van een vrouw te voorkomen, iets dat kan gebeuren na de bevalling. 
Bekkenbodemspieroefeningen versterken de spieren rond de blaas, vagina of penis en het anale kanaal. Ook bekend als Kegel-oefeningen, kunnen ze urine-incontinentie helpen behandelen, een verzakking voorkomen en zelfs ons seksleven verbeteren door de gevoeligheid te verhogen en de orgasmes bij vrouwen te stimuleren.

Hoe kun je bekkenbodemspieroefeningen doen? 
Dit kan je op verschillende manieren maar het is aangewezen om onder begeleiding van een fysiotherapeut oefeningen op de juiste manier aan te leren en deze dagelijks te oefenen in combinatie met het EMY-oefenapparaat, daar dagelijks meerdere keren 5 minuutjes oefenen je de beste resultaten doet bereiken.
Door instructies via de (gratis) App op je Smartphone krijg je de juiste oefeningen aangeboden en wat nog belangrijker is; krijg je de juiste feedback voor een optimaal resultaat. 
80% van de dames die EMY aankochten en daarmee hun blaasproblemen wilden aanpakken zagen een verbetering van hun probleem. (98% hiervan in minder dan 6 weken!)