Discrete en snelle levering

Tips voor urineverlies tijdens de lockdown

Tips voor urineverlies tijdens de lockdown
Nu Corona ons dagelijks leven mee bepaalt en we allemaal wat meer genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben we ook de tijd om meer voor onszelf te zorgen. Voor velen onder ons is de positieve kant van deze situatie dat het ons de tijd en de mogelijkheid geeft om eens stil te staan bij wat ons nauw aan het hart ligt. Het zorgt ervoor dat we uitgestelde zaken kunnen aanpakken of vervelende problemen kunnen oplossen.

Hieronder een aantal maatregelen die je zelf kunt treffen om het probleem van urineverlies te verbeteren of op te lossen.

  1. Let op je voeding
Sommige voedingsmiddelen kunnen de blaas irriteren en urineverlies verergeren. Denk aan voedingsmiddelen op basis van tomaten en gekruid voedsel. Ook citrusvruchten en -sappen, cafeïne en koolzuurhoudende dranken hebben dit effect. Stimuleer de spijsvertering met vezelrijke voeding.
       2. Denk aan je vochtinname en weet wat je drinkt

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven voor, tijdens en na elke vorm van beweging, maar blijf bij water en vermijd cafeïne- en alcohol-houdende dranken. De cafeïne in koffie, thee en frisdrank werkt als een diureticum en kan tot lekkages leiden. Het is echter ook belangrijk om het water niet te overdrijven. Als uw blaas te vol is, neemt het risico van lekkage toe. Drink niet net voor het slapen gaan.

        3. Let op je gewicht

Bij overgewicht kan een gewichtsverlies van 5 tot 10 procent helpen om de extra druk van de blaas af te halen en de spanning op omliggende spieren te verminderen. Hierdoor kun je je urineverlies beter onder controle houden. Voeding kan hier bij helpen maar vooral ook oefeningen.

4. Beweeg!!!

De blaasfunctie kan worden verbeterd door het doen van blaastraining en bekkenbodemspieroefeningen. Met de eerste leer je de aandrang onder controle te krijgen. Hierbij wacht je steeds een paar minuten langer met de toiletgang. Oefenen met ophouden dus.

Bekkenbodemspieroefeningen staan ook bekend als kegeloefeningen en zijn bedoeld om de spieren van de bekkenbodem te verstevigen en de controle over het urineren te verbeteren.
Oefen dagelijks en liever 3 x 10min dan 1 x 30min!

         5. Oefen met hulpmiddelen die je van het probleem verlossen.

Nieuw bij FuturMedi zijn de MEDIballs die gebruikt kunnen worden om in alle discretie je bekkenbodem te oefenen. (inclusief trainingsboekje)
De MEDIballs zorgen voor een constant aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren door het trampoline-effect dat in de balletjes zit ingebouwd.
Feedback van wat je doet krijg je met het EMY-trainingsapparaat via een app op je smartphone of tablet. Tevens zie je na een tijdje de evolutie en kan je specifieker gaan trainen.
Met het CARIN ondergoed en sensor volg je video's van bekkenbodemspieroefeningen en kan je wekelijks je progressie volgen doordat de sensor alle data waarneemt van je probleem. Wekelijks worden de oefeningen via de video's aangepast aan je progressie tot volledige continentie bereikt wordt.

Gelukkig zijn er dus voldoende hulpmiddelen verkrijgbaar die er voor zorgen dat je zo min mogelijk hinder ondervindt van je urineverlies. Voor iedere vorm en situatie is er een passend product. Kijk even op FuturMedi en bepaal zelf welk hulpmiddel voor jou het prettigst lijkt om mee te oefenen.

Blijf niet zitten met uw probleem, praat erover met uw arts of zorgverlener. Er zijn heel wat effectieve oplossingen die uw levenskwaliteit kunnen verbeteren en het gebruik van wegwerpmateriaal kunnen beperken of vermijden.