Discrete en snelle levering

Onderzoek toont aan dat de beste remedie tegen constipatie is, de manier waarop je op toilet zit.

Onderzoek toont aan dat de beste remedie tegen constipatie is, de manier waarop je op toilet zit.
* Deelnemers gebruikten een voetenbankje gedurende twee weken en daarna twee weken niet.
* Bijna 70% meldde snellere stoelgang en 90% meldde minder inspanning nodig te hebben.
* Onderzoekers zeggen dat de manier waarop we op het toilet zitten, een bocht in het rectum veroorzaakt, waardoor het moeilijker is om stoelgang te laten passeren.
* De SquatEasy plaatst het lichaam in een meer natuurlijke hurkende positie, waardoor het rectum meer in het verlengde komt te staan van het anaal kanaal door een ontspanning van de Puborectalis-spier.

Als u uw voeten op een SquatEasy plaatst terwijl u op een toilet zit, kan uw constipatie worden verholpen of vermeden, zo stelt een nieuw onderzoek.

Onderzoekers zeggen dat de manier waarop we momenteel op de spreekwoordelijke troon zitten, een bocht in het rectum creëert die het moeilijk maakt om stoelgang te doen passeren.

Het team, van het Wexner Medical Center van de Ohio State University, zegt dat het gebruik van een voetbankje een goedkopere en effectievere manier is om milde darmproblemen te verlichten in vergelijking met laxeermiddelen en/of lavementen.


Voor het onderzoek rekruteerde het team 52 gezonde deelnemers en verzamelde gegevens over de stoelgang gedurende vier weken. 44 procent zei echter dat ze vaak gespannen waren bij het passeren van de stoelgang en bijna een derde zei dat ze moeite hadden om hun darmen te ledigen.

De onderzoekers hebben meer dan 1000 ontlastingen geregistreerd. Twee weken lang gebruikten de deelnemers de voetenbank en daarna deden ze het twee weken lang niet.

Aan het einde van de onderzoeksperiode zei meer dan 70 procent van de volwassenen dat hun stoelgang sneller was en 90 procent zei dat ze minder inspanning moesten doen bij het gebruik van een krukje.

"Belangrijk is dat aan het einde van de studie tweederde van de deelnemers zei dat ze een voetbankje zouden blijven gebruiken," zei co-auteur Dr. Peter Stanich, een assistent-professor gastro-enterologie, hepatologie en voeding bij het Wexner Medical Center.

De onderzoekers zeggen dat de ontlasting zo effectief is omdat het de manier verandert waarop het lichaam op het toilet wordt geplaatst.

Wanneer de benen zich in een hoek van 90 graden ten opzichte van de romp bevinden, rust de Puborectalis-spier, die door de bekkenbodem passeert, niet.

Het rectum is gebogen en maakt het moeilijk om te ontlasten.

De voeten op een voetenbankje zetten brengt het lichaam in een meer natuurlijke hurkende positie, waardoor de Puborectalis ontspant en het rectum zich rechtzet en in het verlengde van het anaal kanaal komt te staan.

Hoe rechter die hoek is, hoe gemakkelijker het is om stoelgang te maken.

Je voeten op een krukje zetten verandert de hoek van je heupen om je in een meer optimale hurkende positie te brengen.Ongeveer 42 miljoen Amerikanen zijn chronisch geconstipeerd, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases.

Wanneer constipatie onbehandeld blijft, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder anale fissuren en aambeien.

'Darmbewegingen zijn moeilijk om over te praten en niet veel mensen willen hun constipatie ter sprake brengen', zei co-auteur Rachel Shepherd, een fysiotherapeut in het Wexner Medical Center.

Als er iets eenvoudigers is voor het veranderen van je positie op het toilet dan is het wel door een krukje onder je voeten te schuiven. Een gemakkelijke oplossing die iedereen kan gebruiken; curatief of preventief.

Een zeer populaire badkamerkruk op de markt is de SquatEasy van FuturMedi.

De SquatEasy is te koop voor 19,99€/stuk (incl. BTW) en gebruikerservaringen tonen aan dat het niet alleen een hulp is voor wie reeds last heeft van constipatie maar het wordt ook dikwijls ter preventie gebruikt door mensen die er dagelijks het verschil en nut van inzien om dit standaard te gaan gebruiken.