Discrete en snelle levering

Mijn Man Is Onzeker Over Zijn Incontinentie

Mijn Man Is Onzeker Over Zijn Incontinentie

Vraag: Mijn man is onzeker over zijn incontinentie 

“Mijn man en ik zijn al meer dan 10 jaar samen en zijn altijd heel open geweest met elkaar. Tenminste tot hij last kreeg van urine-incontinentie. Als ik in zijn buurt ben weigert hij zijn beschermend ondergoed te dragen. Hij beweert, dat hij het wel draagt om te gaan werken, maar ik zie nooit luiers in de vuilbak liggen. Wanneer hij last heeft van incontinentie knijpt hij zijn benen toe of steekt zijn hand in zijn zak. Het is niet zo erg dat hij dit bij ons thuis doet, maar hij doet dit wanneer we in het openbaar zijn. Hij blijft zenuwachtig wriemelen en zichzelf aanraken tot hij het gewoon niet langer kan houden. Dit zorg dan ook voor “ongelukjes”, meerdere keren per week. Zijn antwoorden, wanneer ik hem hiermee confronteer, gaan niet op en ik begrijp nog steeds niet waarom hij liever in een natte broek rondloopt dan een luier te dragen. Meestal zegt hij dat ik me niet meer tot hem zal aangetrokken voelen, dat anderen het zullen merken of dat zijn dochter (van 1 jaar oud) hem niet graag meer zal zien. Ik hou van hem, maar dit probleem is niet gezond voor onze relatie. Hebben jullie enkele tips hoe ik hiermee kan omgaan of hem kan overtuigen zijn luiers en incontinentieondergoed te dragen.”

Antwoord:

Het is niet ongewoon voor mensen dat ze weerstand bieden of weerhoudend te zijn om hun incontinentiemateriaal te gebruiken. Het stigma van "het dragen van een luier" of een hulpmiddel is voor de meeste mensen heel sterk. De truc om over deze mentale hindernis heen te komen is om het incontinentiemateriaal te associëren als "gewoon ondergoed" of de vergelijking te maken van iemand die een bril nodig heeft om goed te kunnen zien.

Het gebruik van incontinentiemateriaal is een hulpmiddel om het leven gemakkelijker te maken. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar meestal vinden mensen het leven zo veel makkelijker eens ze het incontinentiemateriaal in een positief daglicht leren zien. Dit stigma geeft een vals gevoel van angst waardoor men zich minderwaardig voelt. Voor veel mannen is dit een deuk in het ego en voelen zich hierdoor minder "mannelijk". Ook voelen mensen die last hebben van incontinentie zich minder aantrekkelijk. Toch is het belangrijk om te laten zien dat het gebruik van een beschermingsmiddel hun leven niet beperkt, hen minder mannelijk of minder aantrekkelijk maakt. Integendeel, het kan zorgen voor meer comfort en zelfvertrouwen.

Het is gewoon ondergoed of het is een gewoon hulpmiddel dat kan verwijderd worden wanneer jullie intiem worden. Het is slechts een oplossing voor meer comfort en vertrouwen in het dagelijks leven!

De meeste mensen zijn bang dat anderen het incontinentiemateriaal zullen opmerken, maar in werkelijkheid zal niemand het gebruik van de bescherming zien. Een natte broek zal veel meer opvallen dan de incontinentiebescherming.

Zorg ervoor dat je steun toont en laat deze medische kwestie de relatie niet beperken. Laat dit de persoon niet minderwaardig of minder aantrekkelijk doen voelen. Binnenin is hij dezelfde persoon die je altijd al kende, maar is bang om zijn volwassenheid en aantrekkelijkheid te verliezen. Laat zien dat dit niet waar is. Tenslotte hou je van hem, niet van zijn ondergoed!

Voor meer informatie kan je steeds een arts raadplegen.

We helpen je alvast op weg met enkele duurzame, comfortabele aanbevelingen voor mannen:

Pacey Cuff Ultra

Pacey Cuff Ultra

In tegenstelling tot traditionele klemmen die de penis afknellen, oefent het ergonomische ontwerp van de Pacey Cuff Ultra alleen druk uit op de urethra - waardoor enkel de urinestroom wordt afgesneden maar niet de bloedstroom. Als u nu wegwerpondergoed gebruikt, bespaart u tijd en geld. U bent dan eindelijk vrij om een zorgeloos leven te leiden, zonder lekkages. Ga terug naar wat belangrijk is en maak u geen zorgen meer.

Meer info »

Pacey Cuff Jock

Pacey Cuff Jock

Het Pacey Cuff incontinentie-suspensoir is een gebruiksvriendelijk systeem dat is ontworpen om licht tot matig urineverlies op te vangen. Het systeem bestaat uit een waterdichte, luchtdoorlatende barrière en absorberende, herbruikbare inlegpads. Draag het incontinentiesuspensoir onder of ter vervanging van ondergoed.

Meer info »

Pacey Cuff Guard

Pacey Cuff Guard

De functie van de Guard wordt mogelijk gemaakt door het binnenoppervlak dat een adsorptieve* laag van velours op de huid heeft. Het adsorptieve* vermogen (patent pending) wordt mogelijk gemaakt door een monofilament-veld van lusjes, dat water of urine aantrekt, door alleen maar hun moleculaire kracht. Deze krachten kunnen een gematigde hoeveelheid urine vasthouden, maar kunnen deze ook gemakkelijk afgeven door eenvoudig te spoelen met water of te wassen met zeep en water.

Meer info »