Discrete en snelle levering

Hoe deze 5 tips helpen bij urineverlies

Hoe deze 5 tips helpen bij urineverlies
Beweging en oefeningen beïnvloeden wel degelijk incontinentie

Nieuwjaarsdag kan het voortouw nemen als het gaat om nieuwe fitnesslidmaatschappen en als men van plan is gezond te worden, maar deze eerste paar weken van oktober staan ​​op de tweede plaats. Het is altijd het juiste moment om in vorm te komen, maar er is iets aan de koelere lucht en die ‘back-to-school vibe’ die van de herfst een perfect moment maakt om die fitnessdoelen te vernieuwen. Of het nu gaat om een ​​fietstocht in het park, een wandeling in de bergen of een Zumba-les in uw plaatselijke sportschool, de koelere lucht nodigt ons uit om in beweging te komen.


Natuurlijk is lichaamsbeweging een geweldige manier om af te vallen, maar het heeft ook voordelen bij het helpen voorkomen of beheersen van verschillende gezondheidsproblemen, zoals diabetes, depressie en verschillende soorten kanker. Lichaamsbeweging verbetert ook je humeur door de chemische stoffen in de hersenen te stimuleren die je gelukkig maken en helpt je om de hele nacht door beter te slapen.


Zelfs met al deze kennis zijn veel mensen met incontinentie nog steeds aarzelend om te oefenen. Als u een van de 200 miljoen mensen wereldwijd bent met incontinentie, is lichaamsbeweging essentieel. Het biedt je een manier om je conditie te verbeteren en om de ongemakken door obesitas in te perken en je bekkenbodem te versterken. Sommigen maken zich misschien zorgen over lekken en anderen maken zich misschien zorgen om geuren, maar er zijn oplossingen. Hier zijn vijf tips om incontinentie te beheren terwijl u in vorm komt.1. Kies de juiste kleding


Draag donkergekleurde kleding die losjes zit, vooral als je incontinentiepads gebruikt en neem altijd extra kleding mee voor het geval er ongelukjes gebeuren. Je kunt ook proberen om een ​​triatlonbroek te dragen. In een artikel in Everyday Health zegt fysiotherapeute Tasha Mulligan dat deze korte broek "helpt om de bekkenbodem te ondersteunen door compressie en beschikt meestal over een pad die vocht kan absorberen".


2. Kies de juiste oefeningen


Mulligan adviseert ook om oefeningen te kiezen die "uw borst optillen, uw wervelkolom verlengen en de druk in de blaas verminderen", zoals zwemmen, yoga en fietsen. Totdat je bekkenbodem sterker is, kun je het best voorkomen dat je high-impactoefeningen doet zoals snel rennen, springen of sporten waarbij je snel van richting moet veranderen. In de tussentijd, oefen die Kegels (bekkenbodemspieroefeningen) en zorg ervoor dat je je bekkenbodemspieren opheft en samentrekt voor dat je elke vorm van weerstandstraining doet.


3. Kijk wat je drinkt


Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven voor, tijdens en na elke vorm van beweging, maar blijf bij water en vermijd cafeïne houdende dranken. De cafeïne in koffie, thee en frisdrank werkt als een diureticum en kan tot lekkages leiden. Het is echter ook belangrijk om het water niet te overdrijven. Als uw blaas te vol is, neemt het risico van lekkage toe.


4. Probeer met blaastraining


Zorg ervoor dat u naar toilet gaat net voor het sporten. U kunt ook proberen een plasdagboek bij te houden waarin u noteert hoe vaak u naar toilet gaat. U probeert dan vijf minuten langer te wachten voordat je het toilet bezoekt. Verleng deze tijd tot 10 minuten en meer. Blijf de tijd verlengen tot u een uur of langer kunt wachten tussen twee toiletbezoeken.


5. Probeer een URESTA (herbruikbaar, blaasondersteunend, vaginaal hulpmiddel)


Als al het andere faalt, probeer dan een Uresta, dat is een hulpmiddel (in de vorm van een herbruikbare tampon) dat in de vagina wordt gedragen, de urineweg ondersteunt en lekkages zal voorkomen. Veel vrouwen zien dit als een perfecte oplossing voor inspanningsincontinentie omdat je het overdag kunt dragen wanneer nodig (vb. tijdens joggen, dansen, springen) of zelfs heel de dag en 's nachts kunt u het eruit halen.

Neem een kijkje in onze webshop en schrijf u in op onze nieuwsbrief dan brengen we u als eerste op de hoogte van alle nieuwe informatie en de laatste nieuwe hulpmiddelen die voor meer levenskwaliteit zorgen.

 

Laat incontinentie en lekvrees je ervan weerhouden een actief leven te leiden. Het blijven zitten houdt niet alleen uw algehele gezondheid in gevaar, maar het elimineert ook elke kans op verbetering van de gezondheid van uw blaas. Niet oefenen betekent potentiële gewichtstoename, wat betekent dat er meer druk op uw toch al zwakke bekkenbodem wordt gezet. Blijf op de hoogte van de juiste Kegeloefeningen en volg deze via de Carin-app. Gebruik het Carin ondergoed om via wekelijkse metingen vooruitgang te zien. Op deze manier blijft men gemotiveerd om consequent en dagelijks oefeningen te doen en is een betere levenskwaliteit verzekerd. Bekijk de Carin-info op deze website om te zien hoe het je leven kan veranderen.

Tip: Maak regelmatig tijdens deze herfst een koele, ochtendwandeling en zorg ervoor dat je de nieuw gevallen bladeren schopt terwijl je wandelt - je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn.